Moartea lui Marilyn Monroe: ultima zi din viaţa divei

Noutăţi

Marilyn Monroe a fost una dintre cele mai cunoscute şi iubite vedete de la Hollywood, dar şi una dintre cele mai controversate femei din showbiz. Frumuseţea, talentul şi carisma ei au fascinat milioane de oameni din întreaga lume, dar au ascuns şi o viaţă plină de suferinţă, singurătate şi secrete. Moartea prematură a lui Marilyn Monroe a lăsat în urmă multe întrebări fără răspuns şi a dat naştere unor teorii conspiraţioniste care implică persoane influente din politică, showbiz sau crimă organizată.

Marilyn Monroe, al cărei nume real era Norma Jeane Mortensen, s-a născut în data de 1 iunie 1926, în Los Angeles, SUA şi a avut o copilărie dificilă. Nu şi-a cunoscut niciodată tatăl şi a trăit o perioadă într-un orfelinat, din cauza problemelor de ordin psihic ale mamei sale. Ulterior, a trăit alături de câteva familii adoptive, în cadrul cărora se crede că a fost abuzată și neglijată.

O carieră de succes şi o viaţă personală problematică

Mai târziu, tânăra Norma a fost observată de un căutător de talente şi a intrat în lumea showbizului. La vârsta de 20 de ani, Norma Jeane a devenit „Marilyn Monroe”.

În anii ’50, Marilyn Monroe era deja în lumina reflectoarelor, iar cariera sa a cunoscut o ascensiune uriaşă. A jucat în câteva filme de succes, însă persoana sa părea să fie mai interesantă pentru mass-media decât filmele în care apărea.

Marilyn Monroe a avut o viață personală tumultuoasă, plină de scandaluri, depresie și dependențe. S-a căsătorit de trei ori: cu James Dougherty, cu Joe DiMaggio și cu Arthur Miller. De asemenea, se presupune că ar fi avut relații extraconjugale cu bărbaţi celebri, precum John F. Kennedy și Robert F. Kennedy.

marilyn monroe
Marilyn Monroe

Marilyn a luptat cu depresia pe tot parcursul vieții sale și a fost internată în diferite clinici de tratament. A luat mai multe medicamente prescrise pentru probleme de sănătate mintală și fizică, cum ar fi somnifere și analgezice.

• CITEŞTE ŞI:  Marea Ducesă Adini, fiica împăratului Nicolae I, care s-a stins la doar 19 ani

Marilyn a fost, de asemenea, supusă unui tratament dur de către industria cinematografică. S-au creat presiuni asupra sa pentru a menţine o imagine publică perfectă. Aceste lucruri i-au agravat problemele deja existente.

Ultima zi şi moartea lui Marilyn Monroe

În seara zilei de 4 august, Marilyn se afla la locuinţa sa din Los Angeles. A vorbit la telefon din jurul orei 19:00, timp de aproximativ 45 de minute, cu un interval de 15 minute între două apeluri telefonice. Ea a vorbit cu fiul ei vitreg, Joe DiMaggio, Jr., și cu actorul Peter Lawford. Alte câteva persoane susțin că au vorbit cu ea, dar Peter a declarat că Marilyn a încheiat apelul telefonic cu o notă ciudată și că telefonul ei era ocupat de atunci înainte. Cel mai probabil nu a mai aşezat receptorul la locul său. Fiul său vitreg a spus că Marilyn prea destul de ok. Peter a declarat contrariul.

În acea seară, menajera sa, Eunice Murray, se afla încă la casa actriţei. Aceasta a observat că lumina dormitorului său era încă aprinsă, deşi era foarte târziu. Dorind să vadă dacă Marilyn este bine, menajera a mers la camera sa, însă nu a primit niciun răspuns, uşa fiind încuiată. Atunci Eunice l-a apelat pe dr. Ralph Greenson, psihiatrul lui Marilyn. Acesta s-a alertat şi s-a deplasat la locuinţa actriţei. În jurul orei 3:30, psihiatrul a pătruns pe o fereastră în camera lui Marilyn.

Marilyn Monroe a fost găsită pe pat, dezbrăcată, cu faţa în jos şi cu telefonul în mână. Prin cameră erau multe flacoane de pastile aruncate. Actriţa murise la doar 36 de ani.

Moartea ei a fost considerată „probabil sinucidere” din cauza unei supradoze de barbiturice în combinaţie cu alcoolul. Această concluzie a fost susținută de istoricul actriței privind consumul de droguri și încercările anterioare de sinucidere.

marilyn monroe
Poziţia în care ar fi fost găsită Marilyn Monroe

Controverse privind moartea lui Marilyn Monroe

Moartea lui Marilyn Monroe a cauzat un şoc la Hollywood. Toate marile publicaţii ale lumii au anunţat tragicul eveniment pe prima pagină.

• CITEŞTE ŞI:  Ştefania Mărăcineanu: cum i s-a furat un Premiu Nobel savantei care a provocat prima ploaie artificială

Dr. Thomas Noguchi ar fi trebuit să efectueze autopsia lui Marilyn Monroe. Atunci când a primit trupul actriței, medicul a afirmat că probele prelevate din stomacul și intestinele acesteia au fost “distruse”, lucru care a afectat rapoartele toxicologice. Marilyn Monroe era “aproape de nerecunoscut” atunci când a fost adusă la morgă. Fața ei era “acoperită” de pete purpurii, lucru cauzat de poziția în care a decedat. Diva arăta “ca o femeie obișnuită, îmbătrânită, care nu avusese o îngrijire foarte bună. Buzele sale erau foarte crăpate, iar picioarele nu au fost epilate de cel puțin o săptămână. Nu avea nici manichiura și pedichiura făcute.”, conform declaraţiilor lui Allan Abbott, cel care s-a ocupat de funeraliile actriței.

În ciuda concluziilor medicale, există diverse teorii care susţin că moartea lui Marilyn Monroe nu a fost o sinucidere.

Una dintre cele mai populare teorii sugerează că Marilyn Monroe a fost asasinată de către serviciile secrete din SUA din cauza relației sale cu președintele John F. Kennedy. Se crede că diva ar fi aflat secrete importante ale președintelui și ar fi amenințat să le facă publice.

De asemenea, există unele voci care spun că Marilyn Monroe ar fi fost asasinată de către mafia americană. Motivul ar fi legat tot de anumite secrete politice, de această dată ale fratelui președintelui John F. Kennedy, Robert Kennedy. Acesta era procurorul general al SUA.

O altă teorie afirmă că Marilyn a fost ucisă de mafie, deoarece avea legături cu membri ai organizației. Se speculează că acești membri ar fi putut fi implicați în asasinarea președintelui Kennedy și că Marilyn Monroe ar fi putut fi un martor incomod. Preşedintele John F. Kennedy a fost asasinat în anul următor, în centrul oraşului Dallas.


Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Pe aceeaşi temă

CE MAI CITESC ALŢII

domnişoara pogany

Iubirea dintre domnişoara Pogany şi Constantin Brâncuşi şi crearea celebrei opere de artă

0
Domnișoara Pogany, cunoscută și sub numele francez Mademoiselle Pogány, este o statuie creată de marele artist Constantin Brâncuși în anul 1913, fiind una dintre...
Arletty

Cum a ajuns Arletty, diva Parisului, „în pat cu dușmanul”

0
Arletty, născută Léonie Bathiat, a văzut lumina zilei pe 15 mai 1898 în Courbevoie, lângă Paris. Tatăl ei, Michel Bathiat, era angajat al companiei...
hypatia din alexandria

Hypatia din Alexandria, filosoafa ucisă din cauza ideilor sale contrare misticismului

0
Hypatia din Alexandria a fost o matematiciană, filosoafă și astronomă renumită în perioada târzie a Antichității. S-a născut și a trăit în Alexandria, Egipt,...

Articole recomandate

Articole recomandate

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via