Barbara Hutton, săraca fată bogată. A devenit miliardară la 21 de ani, dar a sfârşit singură şi săracă

Noutăţi

Barbara Hutton s-a născut în data de 14 noiembrie 1912, la New York. A fost o femeie mondenă, moștenitoare a unei averi colosale, dar care a sfârşit într-un mod dramatic, singură şi în pragul falimentului. A fost supranumită „Săraca fată bogată”, mai întâi atunci când a avut parte de un somptuos și costisitor bal de majorat în anul 1930, în mijlocul Marii Crize Economice, iar mai târziu din cauza unei vieți private notorii și tulburi.

Barbara a fost singurul copil al Ednei Woolworth, fiica fondatorului magazinelor de succes Woolworth. Tatăl Barbarei a fost Franklyn Laws Hutton, proprietarul unei firme de investiții și brokeraj din New York. Aşadar, putem spune că a avut parte de o copilărie lipsită de griji materiale. Ulterior, a devenit una dintre cele mai bogate femei din lume.[sursa]

Barbara Hutton, săraca fată bogată

Mama Barbarei a murit la vârsta de 33 de ani, sufocată din cauza unei otite suprainfectate. Cel puţin acesta a fost diagnosticul oficial. Dar a existat și zvonul că s-a sinucis ingerând otravă, disperată din cauza aventurilor extraconjugale ale soţului său. Întrucât nu a fost făcută autopsia cadavrului, cauza exactă a morții Ednei nu a fost niciodată cunoscută. Se cunoaşte însă că Barbara, fetița care nu avea încă 5 ani pe atunci, a fost cea care a descoperit trupul mamei sale decedate. Această traumă a bântuit-o pentru tot restul vieții pe Barbara.

barbara hutton
Barbara Hutton

După moartea Ednei, copila a fost luată în grijă de diverse rude, iar mai apoi a ajuns în grija unei guvernante. Deși a fost înscrisă la școli publice, a fost un copil introvertit și a avut o interacțiune limitată cu alți copii de vârsta ei.

În anul 1924, bunica sa, Jennie Woolworth, a murit și i-a lăsat fetei o moștenire în valoare de 26,1 milioane de dolari. Alte 2,1 milioane de dolari au fost plasate într-un fond separat, ambele depozite fiind administrate de tatăl ei, Franklyn Hutton. La împlinirea vârstei de 21 de ani, moștenirea ei ajunsese la valoarea de 42 de milioane de dolari. Ajunstând rata inflaţiei, în ziua de azi acei bani ar însemna peste 1 miliard de dolari. Astefel, Barbara a devenit una dintre cele mai bogate tinere din lume.

• CITEŞTE ŞI:  Împăratul Qin Shi Huandi, primul împărat al Chinei

Evident, mulţi o considerau o femeie extrem de norocoasă, având în vedere că a moştenit o avere colosală, fără să muncească o zi în viaţa sa. Dar destinul i-a pregătit Barbarei grave probleme emoționale. A fost căsătorită cu nu mai puțin de șapte bărbați, sfârșind prin a muri singură și săracă.

O viaţă tragică pentru Barbara Hutton

În urma căsătoriilor sale, Barbara a dobândit străine grandioase, dar a fost adesea tratată oribil și chiar exploatată de mai mulți dintre soții ei.

Barbara Hutton a avut un singur copil, Lance Reventlow, cu cel de-al doilea soț al ei. Nu a fost, însă, o mamă foarte bună. Acest lucru, dublat de divorțul ulterior s-au încheiat într-o luptă dramatică pentru custodie. Dar, aşa cum făcuse tatăl ei, Barbara a lăsat în cele din urmă creșterea copilului în grija unui internat privat foarte scump și bine cotat. Barbara a suferit mai târziu de anorexie nervoasă și poate că acest fapt a împiedicat alte nașteri.

Cei şapte soţi ai Barbarei au fost:

  • Prințul Alexis Mdivani (1933-1935), un prinț georgian (cu origini reale controversate), care a profitat de averea ei și a primit o zestre de 1 milion de dolari de la tatăl ei la căsătorie;
  • Contele Kurt von Haugwitz-Reventlow (1935-1938), un conte danez cu care a avut singurul ei copil, Lance Reventlow. El a abuzat-o fizic și emoțional și a câștigat custodia fiului lor după divorț;
  • Cary Grant (1942-1945), un actor britanic de la Hollywood, care a fost singurul soț care nu a cerut bani de la ea. Cei doi au rămas prieteni după despărțire;
  • Prințul Igor Troubetzkoy (1947-1951), un prinț rus și pilot de curse, care a fost primul câștigător al Marelui Premiu de Monaco după cel de-al doilea război mondial. Acesta a fost infidel și dependent de droguri;
  • Porfirio Rubirosa (1953-1954), un diplomat dominican și playboy, care a fost cunoscut pentru aventurile sale cu multe femei celebre. Porfirio a primit o sumă mare de bani și bijuterii de la ea ca plată pentru divorț;
  • Baronul Gottfried von Cramm (1955-1959), un baron german și campion de tenis, care a fost arestat de naziști pentru homosexualitate. El a fost loial și protector față de ea, dar în realitate nu era interesat sexual de ea;
  • Prințul Pierre Raymond Doan Vinh na Champassak (1964-1966), un prinț laoțian și designer de interior, care a fost ultimul ei soț. Ecesta era mai tânăr decât ea cu 28 de ani și a părăsit-o pentru o altă femeie.
• CITEŞTE ŞI:  Take Ionescu, un român cum rar vor mai fi: "Indivizii, ca şi popoarele, plătesc toate păcatele săvârşite contra moralei. Pentru unii pedeapsa vine imediat, pentru alţii pedeapsa aşteaptă"

În cele din urmă, Barbara Hutton a renunțat la căsătorii după atâtea experiențe nefericite, dar apărea deseori în stare de ebrietate în public și a devenit celebră pentru cheltuielile ei extravagante.

Sfârşitul Barbarei Hutton

Fiul Barbarei a murit într-un accident de avion în anul 1972, la vârsta de 36 de ani, lăsând-o cu o durere cumplită în suflet.

Și-a petrecut ultimii ani în Los Angeles, locuind la hotelul Beverly Wilshire, continuând să facă cheltuieli uriaşe, fără să ţină cont de nimic.

În timp ce publicul o invidia mult pentru posesiunile, frumusețea și viața ei aparent liniștită, în realitate Barbara suferea mult şi adesea se refugia în băutură, droguri și aventuri de o noapte.

Barbara Hutton a murit în data de 11 mai 1979, la vârsta de 66 de ani, în urma unui atac de cord. La moartea ei, fosta bogătaşă era în pragul falimentului ca urmare atât a cheltuielilor extravagante, dar și a exploatării celor însărcinați să-i gestioneze averea. La momentul morţii, pe numele său mai avea doar 3.500 de dolari, ultimii bani care mai rămăseseră din uluitoarea avere a uneia dintre cele mai bogate femei ale lumii.


Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Pe aceeaşi temă

CE MAI CITESC ALŢII

muntele de pietate

Muntele de Pietate. Cum a devenit o organizaţie de caritate baza unei afaceri monstruoase:...

0
În anul 1450, Barnaba Manassei, un călugăr franciscan, a inițiat mișcarea Monte di Pietà (Muntele de Pietate) în Perugia, Italia. Aceasta oferea asistență financiară...
eclipsă l-a salvat pe Cristofor Columb

Cum o eclipsă l-a salvat pe Cristofor Columb și pe echipajul său de la...

0
Uneori este, într-adevăr, ziua ta norocoasă, iar pentru Cristofor Columb acea zi a venit pe 29 februarie 1504. Pe lângă faptul că a fost...
ionel teodoreanu

Ionel Teodoreanu: „La Medeleni” i-a adus faima, însă a sfârşit subit în timpul Marelui...

0
Ionel Teodoreanu a fost scriitor şi avocat de profesie, fiind cunoscut în special pentru scrierile sale evocatoare ale copilăriei și adolescenței. Printre operele sale...

Articole recomandate

Articole recomandate

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via