Un start-up care dorește să instaleze roboți asemănători oamenilor în depozitele din întreaga lume are o listă din ce în ce mai selectă de finanțatori de renume cu buzunare mari.
Figure AI Inc. obține o finanțare de aproximativ 675 de milioane de dolari cu ajutorul unor investitori precum Jeff Bezos și Microsoft Corporation, potrivit unui raport Bloomberg publicat recent, care citează persoane familiare cu situația.
Start-up-ul de inteligență artificială își propune să creeze lucrători umanoizi autonomi care pot susține lipsa forței de muncă pe fondul unei forțe de muncă în scădere, conform Business Insider.[sursa]
Roboți asemănători oamenilor vor lua locul acestora din urmă în depozite
Mașinăria, denumită Figure 01, este un robot autonom, cu inteligență artificială, cu capacitatea de a gândi, de a învăța și de a interacționa în siguranță alături de oameni, potrivit companiei. Roboții vor primi sarcina de a efectua lucrări periculoase în depozite pentru care nu există suficienți lucrători.[sursa]
Printre alți susținători importanți se numără OpenAI, care s-a gândit la un moment dat să achiziționeze Figure AI, potrivit Bloomberg, precum și Nvidia Corp. care tocmai a anunțat săptămâna aceasta venituri de 22,1 miliarde de dolari în trimestrul al patrulea, uimind analiștii și industria IA deopotrivă.
Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a alocat 100 de milioane de dolari pentru misiunea Figure AI prin intermediul firmei sale Explore Investments, LLC, iar Microsoft investește 95 de milioane de dolari.
Nvidia și un fond afiliat Amazon.com au promis câte 50 de milioane de dolari, iar divizia de investiții a Intel Corp. oferă 25 de milioane de dolari, potrivit publicației. OpenAI, compania care a dezvoltat ChatGPT a promis că va investi 5 milioane de dolari.
Figure AI a avut o evaluare înainte de a fi evaluată la o valoare de aproximativ 2 miliarde de dolari.
Dezvoltarea rapidă a start-up-urilor care inventează roboți umanoizi precum şi investiţiile majore în aceste companii, sunt determinate de o serie de factori, inclusiv creșterea cererii pentru automatizare, avansarea tehnologiei, schimbarea atitudinilor, precum și oportunitățile de piață. Această tendință are potențialul de a transforma semnificativ modul în care lucrăm și de a ne îmbunătăți viața în multe feluri. Dar mulţi consideră aceste tehnologii un pericol. Viitorul ne va lămuri.
Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou: