Fețele realizate din „piele vie” vor face roboții să zâmbească la fel ca oamenii

Noutăţi

Oamenii de știință japonezi au găsit o modalitate de a atașa piele vie la fețele roboților, pentru a obține zâmbete și alte expresii faciale mai realiste.

Potrivit echipei de cercetare de la Universitatea din Tokyo, descoperirea a fost realizată prin copierea structurilor țesuturilor umane.[sursa]

Prototipul s-ar putea să semene mai mult cu un jeleu Haribo decât cu o faţă umană. Dar este un prototip.

piele vie va face roboţii să zâmbească
O nouă tehnologie produce „piele vie”, care va face roboţii să zâmbească

Un strat de „piele vie” va face roboţii să zâmbească la fel ca oamenii

Totuși, cercetătorii spun că acesta deschide calea către realizarea unor roboți umanoizi convingător de realiști, care se mișcă, cu o piele care se autoregenerează și care nu se va rupe sau rupe ușor.

Pielea artificială este realizată în laborator, folosind celule vii. Oamenii de știință spun că nu numai că este moale, ca pielea reală, dar se poate repara singură dacă este tăiată.La fel cum se vindecă pielea umană. Încercările anterioare de a o fixa s-au dovedit însă dificile.

Echipa de cercetare a încercat să folosească un fel de mini-cârlige ca ancore, dar acestea au deteriorat pielea pe măsură ce robotul se mișca.

La oameni, pielea este legată de structurile subiacente prin ligamente, mici cordoane de colagen și elastină flexibile.

Pentru a recrea acest lucru, cercetătorii au făcut o mulțime de găuri mici în robot și au aplicat un gel care conține colagen, apoi un strat de piele artificială deasupra. Gelul astupă găurile și leagă astfel pielea de robot.

Chirurgie plastică

„Imitând structurile ligamentelor pielii umane și folosind perforații în formă de V special realizate în materiale solide, am găsit o modalitate de a lega pielea de structuri complexe.”, a declarat cercetătorul principal, profesorul Shoji Takeuchi.

• CITEŞTE ŞI:  Povestea lui Louis Braille şi cum a inventat alfabetul pentru nevăzători la doar 15 ani

„Flexibilitatea naturală a pielii și metoda puternică de aderență înseamnă că pielea se poate mișca împreună cu componentele mecanice ale robotului, fără să se rupă sau să se dezlipească.”, a mai spus cercetătorul.

Cele mai recente rezultate sunt publicate în revista Cell Reports Physical Science.[sursa]

Va fi nevoie de mai mulți ani de testare pentru ca tehnologia să devină o realitate cotidiană, spun cercetătorii.

„O altă provocare importantă este crearea unor expresii asemănătoare cu cele umane prin integrarea unor actuatori sofisticați, sau mușchi, în interiorul robotului.”, a declarat profesorul Takeuchi.

Dar lucrarea poate fi utilă și în cercetarea îmbătrânirii pielii, a cosmeticelor și a procedurilor chirurgicale, inclusiv a chirurgiei plastice.


Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Pe aceeaşi temă

CE MAI CITESC ALŢII

Câte piramide egiptene antice mai există

Câte piramide egiptene antice mai există în zilele noastre? Răspunsul nu este cel la...

0
Câte piramide egiptene antice mai există în zilele noastre, mai ales dacă luăm în calcul și piramidele mai mici, private? Piramidele egiptene sunt uimitoare -...
Tableta lui Ghilgameș despre potop

Tableta lui Ghilgameș despre potop: textul de 2.600 de ani seamănă cu povestea Potopului...

0
Tableta lui Ghilgameș despre potop este o tăbliță de lut copt care spune povestea unui potop de proporţii, iar acţiunea este una foarte cunoscută. Cunoscută...
Iacob cel Drept

Iacob cel Drept, fratele lui Iisus Hristos

0
Iacob cel Drept, cunoscut și ca Iacob Fratele Domnului sau Iacob Ruda Domnului, a fost unul dintre cele mai enigmatice și controversate personaje din...

Articole recomandate

Articole recomandate

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via