Regina Sunanda – a murit din cauza unei legi care interzicea oamenilor să o atingă

Noutăţi

Sunanda Kumariratana s-a născut în anul 1860. A fost sora vitregă şi prima soţie a regelui Chulalongkorn (Rama V) şi fiica regelui Mongkut (Rama IV) al Siamului, cum se numea în trecut Thailanda. Aceasta a murit din cauza unei legi bizare, care interzicea oamenilor de rând să o atingă.

Regele Rama V avea o viziune progresistă, introducând o serie de legi bune, printre care şi abolirea sclaviei. Cu toate acestea, unele legi învechite nu au fost rectificate, întrucât nu au fost luată în calcul posibilitatea producerii unor evenimente tragice.

Astfel, în acea perioadă, în Siam exista o lege conform căreia oamenilor de râd le era interzis să o atingă pe regină. În caz contrar, aceştia erau condamnați la moarte.

Deşi avea doar 19 ani, regina Sunanda avea deja o fiică, pe nume Karnabhorn Bejraratana şi era însărcinată cu al doilea copil.

regina sunanda murit din cauza unei legi

Regina Sunanda şi fiica sa au murit din cauza unei legi bizare

În 31 mai 1880, regina a plecat spre reședința de vară a familiei, aflată în districtul Bang Pa-In.

Pentru a ajunge la palat, regina și fiica sa trebuiau să traverseze apele învolburate ale râului Chao Phraya. Acesta era cel mai mare din întregul Siam.

La un moment dat, curenții puternici ai râului au răsturnat barca regală. Regina, care purta în pântec viitorul rege al Siamului, şi fiica sa au căzut în apă.

Gărzi erau suficiente în apropiere. La fel şi servitori.

Acesta putea fi un eveniment ce s-ar fi uitat repede dacă o lege de care toată lumea se temea nu era în vigoare. Este vorba despre legea care interzicea oamenilor să o atingă pe regină.

• CITEŞTE ŞI:  Profesorul de la Harvard numit "vânătorul de extratereştri", expune o nouă dovadă a unui fragment dintr-un OZN, creat de o altă civilizaţie

Întrucât nici regina şi nici fiica sa nu ştiau să înoate, acestea au sfârşit înecate sub ochii supuşilor.

Nimeni nu a avut curajul să le salveze. Acest lucru ar fi fost relativ uşor de realizat cu implicarea unor înotători cu experienţă. Supușii reginei s-au temut că vor fi condamnați la moarte dacă le vor atinge pe ea sau pe fiica sa. Mai ales după ce gărzile le-au pus în vedere acest lucru celor prezenţi.

Cu toate acestea, există o variantă a poveştii care arată că mai mulţi supuşi ar fi sărit în apă după regina Sunanda şi fiica sa. În ciuda eforturilor acestora, cele două nu au putut fi salvate.

În urma cumplitului incident, doar regina şi fiica sa au murit înecate, întrucât supuşii ştiau să înoate.

Regele Rama V nu a fost mulţumit de modul în care supușii săi au înțeles să aplice legea. A decis ca gărzile să fie aruncate după gratii pentru uciderea soției însărcinate și a fiicei lor.

Funeralii deosebite

Fiind extrem de îndurerat, regele a organizat una dintre cele mai scumpe procesiuni funerare din istorie pentru Regina Sunanda şi fiica lor. Pregătirile pentru înmormântare au durat 10 luni. În acest timp, trupurile conservate ale reginei şi fiicei sale au fost ţinute în sicrie din aur.

De asemenea, după tragica pierdere a soţiei şi fiicei, Rama V a abrogat legea care interzicea oamenilor de rând să atingă capetele încoronate.


Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Pe aceeaşi temă

CE MAI CITESC ALŢII

anne frank

10 curiozităţi despre Anne Frank, un simbol al victimelor nazismului

0
Anne Frank s-a născut pe 12 iunie 1929, în oraşul Frankfurt pe Main, din Republica de la Weimar (Germania între 1919-1933), devenind o figură...
familia borgia

Familia Borgia: ascensiunea și prăbușirea uneia dintre cele mai puternice familii ale Renaşterii

0
Familia Borgia este cea mai infamă familie din Italia Renascentistă, iar istoria ei se învârte în jurul a patru persoane cheie: Papa Calixtus al...
descoperit în Antarctica

Un nou „punct de cotitură” a fost descoperit în Antarctica. Şi este chiar atât...

0
Cantități mici de apă caldă care se strecoară între uscat și gheață pot duce la schimbări majore. Iar acest aşa-zis "punct de cotitură" descoperit...

Articole recomandate

Articole recomandate

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via