200 de fermieri au rămas tăcuţi în timpul unei licitaţii

Noutăţi

Sute de fermieri au rămas tăcuţi în timpul unei licitaţii publice, pentru ca un tânăr să poată recupera ferma familiei sale.

Casa părintească va avea întotdeauna un loc special în inimile noastre. Iar atunci când pierzi acest loc, pierzi o bucată din tine.

În trecut, era comun să moștenim proprietăți și chiar era o tradiție din generația trecută a familiei.

Dacă tatăl era fermier, atunci restul generațiilor viitoare urmau, în general, același traseu.

David provine dintr-o familie de agricultori, care au făcut comerț zeci de ani. Strămoșii lui aveau pământul pe care lucrau și provenea din aceste rădăcini.

David a locuit în Nebraska, SUA, și ar fi urmat în mod natural aceeași cale. Cu toate acestea, unul dintre moştenitori nu a luat în considerare interesele familiei și a insistat să vândă terenul altcuiva.

Au fost vândute optzeci de hectare de pământ, iar familia lui David nu mai deținea pământul pe care l-a moștenit din strămoşi.[Sursa]

O stare profundă de tristeţe s-a aşternut peste familia lui David. Iar acest lucru l-a motivat să câștige terenul înapoi.

fermieri licitatie

Ferma scoasă la licitaţie

Într-o zi, terenul a apărut la o licitație de vânzare. David și tatăl său au hotărât să facă tot posibilul pentru a recupera pământul.

După ce au petrecut zile și nopți încercând să determine cum își vor putea permite să cumpere terenul, ziua licitației se apropia.

În acea zi, au văzut aproximativ 200 de fermieri la licitație.

Atât David, cât și tatăl său au simțit că nu vor reuși niciodată să-și cumpere terenul, din cauza concurenţei aprige.

Cu toate acestea, au avut credință în Dumnezeu și au decis să facă ceea ce pot și să vadă ce se întâmplă. Când și-au plasat oferta, au tras aer în piept, așteptând următoarea ofertă.

• CITEŞTE ŞI:  Doamna Chiajna, nepoata lui Ştefan cel Mare, singura româncă ce a condus oastea pe câmpul de luptă

Sute de fermieri au rămas tăcuţi la licitaţie

Totuși, spre surprinderea lor, toți cei din încăpere au tăcut.

Nimeni nu încercase nici măcar să solicite o nouă ofertă, până în momentul în care avea să fie anunțat câștigătorul licitației.

A fost un miracol, un exemplu de bunătate şi conştiinţă curată.

Cei 200 de fermieri l-au lăsat pe David să liciteze singur și nu au încercat nici măcar să pună vreo contraofertă, deoarece știau că asta au de făcut.

„Am avut două zile profund uimitoare în viața mea. Prima a fost ziua în care s-a născut fiul meu. A doua a fost acea zi de neuitat, de la Casa de Licitații, unde am văzut că Dumnezeu lucrează prin oameni”, a spus David.

Acesta este un exemplu al adevăratei puteri de bunătate și unitate din partea oamenilor, care au pus mai presus interesul unui străin faţă de cel propriu.


Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Pe aceeaşi temă

CE MAI CITESC ALŢII

cromozomul y este pe cale de dispariţie

Ce se va întâmpla cu bărbaţii? Cromozomul Y este pe cale de dispariţie, conform...

0
Cromozomul Y este pe cale de dispariţie, conform unor studii recente. Cromozomul Y poate fi un simbol al masculinității, dar devine din ce în...
cine au fost amazoanele

Cine au fost Amazoanele, femeile fatale ale lumii antice şi de ce trăiau fără...

0
Amazoanele au reprezentat unul dintre cele mai neobişnuite triburi ale Antichităţii. Acestea erau un trib de femei războinice, care s-a dezvoltat în nordul Mării...
ieremia valahul

Ieremia Valahul, călugărul capucin devenit primul român beatificat

0
Ieremia Valahul s-a născut în data de 7 iunie 1556, având numele de mirean Ion Costişte. Nu se cunosc prea multe detalii despre viaţa...

Articole recomandate

Articole recomandate

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via