Ştim cu toţii că obiectele se deplasează prin Univers cu viteze mult mai mari decât le percepem de pe Pământ. Dar cât de repede se deplasează Staţia Spaţială Internaţională? Ei bine, vom vedea în materialul video de mai jos.
Spațiul este de obicei locul unde putem vedea această navă, dar uneori o putem observa și chiar urmări la altitudini mici pe Pământ. Stația Spațială Internațională (SSI) efectuează în mod obișnuit un survol peste tot în lume în timp ce orbitează Pământul.
Cât de repede se deplasează Staţia Spaţială Internaţională
Stația Spațială Internaţională se deplasează cu o viteză medie de 27.600 km/oră în timp ce orbitează planeta. Acesta este un echivalent estimat al deplasării cu viteza Mach 22,3. Pentru context, viteza sunetului este echivalentă cu Mach 1. Această viteză înseamnă că stația spațială completează o orbită în jurul Pământului în aproximativ 90 de minute.
ISS orbitează Pământul la o altitudine medie de aproximativ 420 de kilometri. Dar cum arată zborul SSI de aproape? Un videoclip postat pe YouTube ar putea să ne ofere o perspectivă nouă privind viteza SSI.
Canalul Airplane Mode a publicat imagini animate cu survolul SSI care merită văzut. Din acest videoclip, puteți vedea exact ceea ce văd astronauţii aflaţi pe stație când se deplasează cu aceste viteze incredibile pe orbita Pământului.
Videoclipul prezintă o imagine la persoana întâi a ceea ce ar însemna să te deplasezi cu viteza Mach 22 prin oraşul New York. Trecând pe lângă marea masă de apă pentru a ajunge în oraș în puțin peste o secundă.
După cum putem vedea, SSI ar fi capabilă să străbată întregul oraș New York în mai puțin de trei secunde, ilustrând vitezele incredibile cu care se deplasează stația în spațiu. Simularea arată, de asemenea, cât de repede s-ar deplasa stația spaţială peste lanțurile muntoase de pe glob.
Comentatorii au fost la fel de surprinși, scriindu-și gândurile despre SII. O persoană a scris în glumă, făcând lumină în privința vitezei: „Ar trebui să fim cu toții recunoscători pentru curajul astronauților care au zburat cu îndrăzneală pe ISS la o altitudine atât de joasă doar pentru a ne oferi aceste imagini uimitoare”.
Un altul a fost uimit de viteză: „Dacă o puteți observa noaptea, este cu adevărat uimitor cât de repede trece de la un orizont la altul”.
De asemenea, animaţia a stârnit câteva gânduri filozofice despre umanitate și Univers. Astfel, cineva a scris: „Acest lucru nu face decât să mă facă să apreciez și mai mult dimensiunea Pământului. Faptul că munții sunt în cadru doar pentru o fracțiune de secundă și că ar fi nevoie de o versiune de o oră și jumătate a acestui videoclip pentru a completa un cerc este o nebunie pentru mine. Suntem atât de mici”.
Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou: