Care este cea mai veche companie din lume? Funcţionează şi astăzi, de peste 1.400 de ani: Kongo Gumi

Noutăţi

Cea mai veche companie din lume, care încă activează în prezent este Kongo Gumi, o afacere japoneză de construcții fondată în anul 578 d.Hr., adică în urmă cu mai bine de 1.400 de ani.

Kongo Gumi, o companie de construcții japoneză deținută de o familie și specializată în proiectarea, construcția, restaurarea și repararea sanctuarelor, templelor, castelelor și clădirilor de patrimoniu cultural, este considerată a fi cea mai veche afacere în funcțiune din lume, având o istorie de 1.446 de ani.

Cum a fost înfiinţată cea mai veche companie din lume

În anul 578 d.Hr., Shigemitsu Kongo, un constructor coreean renumit, a fost invitat în Japonia de către Prințul Shōtoku pentru a construi un templu budist. Deoarece la acea vreme budismul era o religie nouă în Japonia, nu existau meșteri locali pentru a realiza proiectul. Astfel, Kongo a fost însărcinat cu construirea Shitennō-ji (Templul Celor Patru Regi Cerești), care se află încă în Osaka, Japonia.[sursa]

În anul 1576, templul Shitennō-ji a fost incendiat de către Oda Nobunaga, una dintre figurile marcante ale istoriei japoneze. Compania a participat la construcția Castelului Osaka în secolul al XVI-lea. În iarna anului 1614, în timpul Asediului de la Osaka, Shitennō-ji a ars din nou. Templul a fost reconstruit de șapte ori din cauza războaielor și a dezastrelor naturale și, de fiecare dată, Kongō Gumi a lucrat succesiv pentru a-l reconstrui.

cea mai veche companie din lume
Cea mai vehce companie din lume este Kongo Gumi, o firmă de construcţii

La acea vreme, un membru al familiei Kongo a decis să înceapă o afacere, care ulterior a devenit Kongo Gumi. De atunci, compania a fost condusă de descendenții lui Kongo timp de 40 de generații, aceștia fiind înregistrați pe un pergament lung de 3 metri datând din secolul al XVII-lea.

• CITEŞTE ŞI:  O metropolă pierdută, veche de 2.500 de ani, a fost descoperită în jungla amazoniană

Secretul longevității companiei constă în faptul că cererea pieţei pentru construcția de temple budiste a fost o sursă constantă de venituri, deoarece atrăgea milioane de budiști, reprezentând 80% din veniturile totale. De asemenea, compania construiește sanctuare care aduc liniște sufletească.

Timp de peste 14 secole, Kongo Gumi a supraviețuit numeroaselor dezastre naturale, crizelor politice și economice, inclusiv celor două bombe atomice din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, rămânând activă.

Cu toate acestea, în ianuarie 2006, după 1.428 de ani de activitate în familie, Kongo Gumi a fost nevoită să își vândă activele din cauza problemelor financiare. Cu toate că a avut mari dificultăţi financiare, compania a luptat să rămână în afaceri timp de mai mult de două decenii.

Compania s-a lovit de probleme financiare, dar a rămas funcţională

Astfel, în ianuarie 2006, veniturile obținute nu mai erau suficiente pentru a acoperi datoriile, iar Kongo Gumi a devenit o filială a Takamatsu Construction Group. În ciuda acestor probleme, compania funcţionează în continuare ca o subsidiară a firmei Takamatsu, ducând tradiţia mai departe.

În acelaşi cadru, cel mai vechi hotel din lume, care funcţionează de circa 1.300 de ani, se află tot în Japonia, fiind, de asemenea, o afacere de familie.


Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Pe aceeaşi temă

CE MAI CITESC ALŢII

cea mai mare ființă vie

Sunete tulburătoare produse de cea mai mare ființă vie din lume

0
În prezent, putem auzi unul dintre cele mai mari și mai vechi organisme vii de pe Pământ șoptind cu tremurul unui milion de frunze...
papesa ioana

Cel mai mare mister al Bisericii Catolice. Papesa Ioana, femeia care a devenit Papă...

0
Papesa Ioana a fost singura femeie-papă care ar fi domnit pe scaunul pontifical vreme de doi ani, în secolul al IX-lea. Legenda spune că...
Ce metale şi minerale ar putea epuiza oamenii

Ce metale şi minerale ar putea epuiza oamenii pe Pământ?

0
Deşi trăim pe o planetă cu resurse finite, ne așteptăm la o creștere economică infinită. Nu este nevoie de un economist pentru a explica...

Articole recomandate

Articole recomandate

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via