Marguerite Steinheil, amanta care a ucis un preşedinte, în timp ce făceau dragoste

Noutăţi

Marguerite Steinheil, născută Marguerite Japy, în data de 16 aprilie 1869, în Beaucourt, Franța, a fost o femeie controversată și enigmatică, devenită faimoasă în urma aventurilor sale amoroase și scandalurilor politice în care a fost implicată.

Cel mai mare scandal la care a luat parte Meg, aşa cum era numită Marguerite de către cei apropiaţi, a fost moartea preşedintelui Franţei, Félix Faure, unul dintre amanţii săi.

Marguerite Steinheil, fiica unui bogătaş, devenită amantă

Meg a fost fiica lui Émile Japy, un industriaș bogat care deținea o fabrică de ceasuri, și a soției sale, Mélanie Lincker. Marguerite a avut o copilărie privilegiată, beneficiind de toate avantajele de a creşte într-o familie înstărită.

Încă de la o vârstă fragedă, Marguerite a arătat un interes deosebit pentru muzică și arte. A studiat pianul și a luat lecții de canto, dezvoltându-și talentul în acest domeniu. Grație educației primite și a poziției familiei sale în societate, Marguerite a avut ocazia să cunoască și să se împrietenească cu numeroase personalități importante ale vremii.

Marguerite Steinheil
Marguerite Steinheil

În anul 1890, pe când avea 21 de ani, Marguerite s-a căsătorit cu Adolphe Steinheil, un pictor talentat, care avea să devină un artist de renume. Cei doi au avut un fiu, numit Léon, care a murit la vârsta de trei ani. După moartea fiului lor, cuplul a avut dificultăți în relație.

Prin intermediul soţului său, care primise un contract din partea preşedintelui Franţei, Félix Faure, Meg l-a cunoscut pe acesta din urmă. Întrucât era de o frumuseţe remarcabilă, tânăra Marguerite l-a cucerit pe preşedinte de la prima întâlnire. Nu a durat mult până când între cei doi a început o relaţie extraconjugală, Meg devenind amanta preşedintelui.[sursa]

• CITEŞTE ŞI:  Goralii, românii din Polonia: povestea uitată a valahilor din Munţii Tatra

Marguerite Steinheil şi moartea preşedintelui Félix Faure

Vizitele lui Meg la Palatul Elysée erau destul de dese. Preşedintele dispărea din peisaj, retrăgându-se împreună cu Marguerite în camerele sale private. În data de 16 februarie 1899, Marguerite a ieşit agitată din cameră, strigând după ajutor în timp ce-şi aranja hainele. Preşedintele suferise un atac vascular cerebral, în timp ce Marguerite îi făcea o felaţie, aşa cum avea să rezulte din declaraţiile angajaţilor de la Palatul Elysée.

Marguerite Steinheil presedintele frantei
Cel de-al şaptelea preşedinte al Franţei, Félix Faure

Moartea președintelui în timp ce se afla în compania lui Meg a creat un scandal uriaș în Franța. Presa a speculat despre natura relației lor și despre posibilele implicații politice ale acesteia. Marguerite a devenit subiectul unor povești senzaţionaliste și a fost denumită Mata Hari a Republicii”.

Unele voci au susținut că Marguerite Steinheil a fost implicată în mod direct în moartea președintelui. Alţii au considerat că Meg a fost doar o victimă a circumstanțelor și că nu a avut nicio implicare în moartea lui Faure. Cert este că acest eveniment a declanşat o instabilitate politică în Franța în acea perioadă.

După moartea preşedintelui, Marguerite a continuat să aibă aventuri extraconjugale cu bărbați influenți din societatea franceză, iar relația sa cu soțul ei a devenit din ce în ce mai tensionată.

Afacerea Steinheil: Scandalul legat de moartea mamei și soțului Margueritei

În data de 31 mai 1908, mama şi soţul Margueritei au fost găsiţi decedaţi în casa familiei din Paris.

Marguerite a declarat în faţa anchetatorilor că a fost legată și lăsată într-o cameră de mai multe persoane necunoscute, care erau mascate şi care au intrat în casa familiei sale în timpul nopții. A susținut că atacatorii i-au ucis soțul și mama, în timp ce ea a reușit să supraviețuiască. Autoritățile au fost sceptice în privința relatării evenimentelor de către Marguerite și au început să investigheze posibilitatea ca ea să fie implicată în crime.

• CITEŞTE ŞI:  Sincer: originea fascinantă a acestui cuvânt şi legătura pe care o are cu vechii meşteri romani

Întrucât nu existau prea multe dovezi împotriva Margueritei, investigatorii au scos-o din cercul de suspecţi. Însă Marguerite a insistat. A încercat să-i însceneze totul valetului familiei, Rémy Couillard. A strecurat o perlă într-o cărticică de buzunar ce aparţinea valetului, apoi Meg a declarat furtul bijuteriei. Detaliile nu s-au legat, iar complotul a fost descoperit. Ulterior, Marguerite a încercat să dea vina pe Alexandre Wolff, fiul menajerei familiei, însă şi acesta avea un alibi.

Astfel, în luna noiembrie 1908, Marguerite Steinheil a fost arestată şi acuzată de dubla crimă.

În timpul procesului său, care a avut loc în anul următor, au fost prezentate numeroase dovezi circumstanțiale și mărturii împotriva ei. Cu toate acestea, cazul împotriva Margueritei a fost slab probat și nu s-a putut dovedi în mod concludent că ea a fost vinovată pentru moartea soțului și a mamei sale.

Marguerite Steinheil a fost achitată în luna decembrie 1909. Reputaţia sa, însă, a fost definitiv afectată de acest scandal și de proces. A fost exclusă din toate grupurile înaltei societăţi pariziene şi era privită mereu cu suspiciune. Din acest motiv, a decis să înceapă o nouă viaţă.

Ultimii ani şi moartea Margueritei Steinheil

După achitare, Marguerite Steinheil s-a mutat în Anglia, acolo unde și-a schimbat numele în Lady Marguerite de Serigny. S-a dedicat scrisului şi a publicat o carte autobiografică, intitulată „My Memoirs”, în anul 1912. Cartea a reprezentat un succes în vânzări și a stârnit multă atenție din partea publicului.

În timpul șederii sale în Marea Britanie, Marguerite s-a recăsătorit cu un ofițer britanic pe nume Robert Brooke Campbell Scarlett, al VI-lea Baron Abinger, în anul 1917. Cu toate acestea, căsnicia lor nu a fost una fericită și s-a încheiat cu un divorț în anul 1920.

• CITEŞTE ŞI:  Profesorul de la Harvard numit "vânătorul de extratereştri", expune o nouă dovadă a unui fragment dintr-un OZN, creat de o altă civilizaţie

Marguerite a dus o viață retrasă în ultimii ani ai vieții sale. A evitat să mai apară în public sau să atragă atenția presei. Cu toate acestea, interesul pentru viața și scandalurile în care a fost implicată a continuat, iar biografii și jurnaliștii au scris despre aventurile și procesul ei.

Marguerite Steinheil a murit în anul 1954, la vârsta de 85 de ani, într-un azil de bătrâni din Hove, Anglia. Moartea ei a marcat sfârșitul unei vieți pline de controverse și scandaluri care au captivat și șocat publicul din Europa în perioada care a urmat.


Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Pe aceeaşi temă

CE MAI CITESC ALŢII

tippi degre

Tippi Degre, fetiţa care a crescut între animele în primii 10 ani ai vieţii...

0
Atunci când era mică, Tippi Degre nu avea prieteni de joacă obișnuiți. Fetiţa se juca cu elefanți, leoparzi, șerpi și rinoceri. Născută în Namibia,...
femeile bârfitoare

Cum erau pedepsite femeile bârfitoare în Evul Mediu

0
Dacă nici în prezent femeile bârfitoare sau cei care bârfesc în general nu sunt priviţi cu ochi buni, să ne imaginăm cum erau trataţi...
pitagora a fost un geniu

Pitagora a fost un geniu, dar s-a înşelat în privinţa unui lucru

0
Cunoscut astăzi mai ales pentru teorema despre triunghiurile dreptunghice, filosoful grec Pitagora a încercat să folosească matematica pentru a înțelege frumusețea muzicii. Pitagora a...

Articole recomandate

Articole recomandate

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via