Deşi pare mai mult o poveste din benzile desenate, China a trimis 100.000 de raţe la graniţa cu Pakistan. Motivul este mai mult decât serios.
China desfăşoară o armată de 100.000 de raţe la graniţa cu Pakistan pentru a opri o invazie de lăcuste. [BBC]
Experţii din cadrul Ministerului chinez al Agriculturii afirmă că o raţă poate mânca până la 200 de lăcuste pe zi şi sunt mai eficiente decât pesticidele în combaterea acestor insecte dăunătoare.
China a trimis 100.000 de raţe la luptă
Ţinând cont de această părere, regimul comunist de la Beijing a decis să trimită o armată de 100.000 de raţe în provincia Xinjinag. Această provincie se învecinează şi cu Pakistan.
Scopul este de a opri o invazie de lăcuste preconizată a fi cea mai gravă din ultimii 20 de ani în China.
De fapt, această metodă de combatere a lăcustelor a fost testată şi în cazul invaziei de acum 20 de ani. Eficacitatea a fost considerabilă, notează presa locală.
Potrivit lui Lu Lizhi , expert la Ministerul Agriculturii, folosirea raţelor împotriva lăcustelor este o metodă mai puţin costisitoare şi mai ecologică decât cea privind recurgerea de pesticide.
În plus, raţele sunt mai disciplinate şi mai mâncăcioase în comparaţie cu alte păsări.
„Raţele rămân în grup şi prin urmare sunt mai uşor de gestionat, în comparaţie cu găinile de exemplu“, spune expertul.
Acesta notează că o raţă poate mânca până la 200 de lăcuste, în timp ce o gaină doar 70 de insecte.
La fel ca multe alte ţări din Africa şi Asia, Pakistanul se confruntă cu o invazie de lăcuste greu de oprit.
ONU avertizează asupra unui dezastru umanitar dacă roiurile de lăcuste care au făcut prăpăd în Africa şi Asia nu sunt oprite.
Lăcustele călătoare au pornit peste mări din deşertul Peninsulei Arabice, unde trecerea mai multor cicloane tropicale în ultimii ani a creat condiţii propice reproducerii lor.
Furtunile şi ploile abundente din ţările africane au complicat şi mai mult situaţia.
Mai mult, eforturile de combatere a acestor insecte dăunătoare nu au dat rezultatele aşteptate, iar, pe fondul modificării climatice, perioada de eclozare s-a extins în luna martie.
O invazie de lăcuste ar fi o nouă provocare pentru statul chinez, după epidemia de Covid-19.
Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou: